Shopping cart Cos 0 Produs Produse (gol)

Niciun produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Taxe
0,00 lei Total

Plateste

Nou Slanina afumata

Slanina afumata

3,49 lei

Produs nou

  • Fotografia are caracter de prezentare si informare
  • Gramajul reprezinta greutatea prepratelor in crud

More details

Detalii

Tip de preparatgustare
Portie pentruo persoana
Gramaj50gr.

Info

Slănina este unul dintre preparatele culinare tradiționale, obținute în gospodăria românească prin prepararea grăsimii de porc așezată pe burta și pe spatele acestuia.

Slănina este un preparat culinar tradițional în toată Europa de Est, în bună parte din Europa Centrală și în nordul Balcanilor. În mod tradițional, în Rusia, în Ucraina și în Polonia, slănina constă în special din grăsime de pe spatele porcului (grăsimea de pe burta porcului fiind rar utilizată pentru producerea slăninii), cu sau fără șoric. În toată regiunea în care este produsă, slănina este sărată (acest procedeu de conservare dându-i și numele în limbile din această parte a Europei slănină / slonina / slana / szalonna provin din limbile slave, solonýna în ucraineană și solonina în rusă fiind termeni generici pentru conservarea cărnurilor prin sărare). În unele zone, slănina este aromatizată în diverse feluri (usturoiată, papricată, piperată etc.), dar procedeul de aromatizare cel mai des folosit este afumarea.