din anul 1967

traditie si istorie

In anul in 1967, pe Bulevardul Compozitorilor din cartierul Drumul Taberelor, isi deschidea usile pentru prima data Restaurant Drumetul. Cochet si modern, pentru vremurile respective, avea sa devina punct de atractie si interes asemenea restaurantelor deja celebre ale Bucurestiului din Epoca de Aur

din anul 1967

Hanul Drumetului, un restaurant cu istorie si traditie

In anul in 1967, pe Bulevardul Compozitorilor din cartierul Drumul Taberelor, isi deschidea usile pentru prima data Restaurant Drumetul. Cochet si modern, pentru vremurile respective, avea sa devina punct de atractie si interes asemenea restaurantelor deja celebre ale Bucurestiului din Epoca de Aur

Restaurant Drumetul, acesta fiind numele initial al localului, isi incepe activitatea avand ca scop deservirea locuitorilor din zona Drumul Taberelor dar si pentru promovarea preparatelor culinare traditionale catre turistii acelor vremuri.

In scurta vreme, localul incepe sa castige prestigiu, prin calitatea preparatelor culinare, dar si prin arhitectura sa moderna, astfel fiind vizitat din ce in ce mai des de celebritati, artisti si personalitati din vremea respectiva. Ca si in zilele noastre si atunci, desi regimul politic al perioadei era riguros, deseori in local se tineau programe artistice cu muzica de petrecere.

Dona Dumitru Siminica, Gabi Lunca, Romica Puceanu, Ionel Tudorache sau Nelu Ploiesteanu, sunt doar cateva nume consacrate ale muzicii lautaresti, ce au cantat de-a lungul timpului pe scena restaurantului Drumetul, astfel localul isi mareste popularitatea si intra in randul celor mai vizitate localuri de acest gen.

Turistii erau nelipsiti, fiind atrasi de bucatele traditionale romanesti, dar si de curiozitatea de a vedea cum petrec  romanii aflati sub un regim restrictiv, astfel constatau ca desi  vremurile erau severe, romanul era plin de veselie si petrecaret din fire.

Decaderea restaurantului Drumetul

Ca si in cazul multor restaurante celebre din Epoca de Aur a Romaniei, localul se confrunta cu o decadere dupa evenimentele din 1989, iar anii ’90 nu sunt favorabili ducand astfel localul in prag de faliment. Rand pe rand saloanele restaurantului sunt inchise iar pentru o perioada de timp cladirea restaurantului este lasata in paragina.

Hanul Drumetului un nou inceput

In anul 2004, Restaurant Drumetul isi schimba denumirea in Restaurant Hanul Drumetului, in prima faza fiind complet renovat si deschis doar salonul mic. Ca si in trecutul sau glorios, localul incepe sa promoveze preparatele culinare traditionale. Vestea redeschiderii localului a avut un impact puternic, astfel in scurta perioada de timp, incep lucrarile de renovare ale salonului mare, urmand ca mai apoi terasa restaurantului sa fie renovata.

Din 2004 pana in prezent,ducem traditia mai departe

Ca si in vremurile trecute, am reusit sa redam stralucirea localului prin calitatea deosebita a preparatelor culinare, prin calitatea serviciilor noastre, dar si prin pasiunea depusa de personalul nostru. Cu siguranta nu suntem cei mai buni, dar cu siguranta suntem probabil cel mai sonor restaurant cu specific din Romania.

p1
p2
p3
din anul 1967

TRADITIE SI ISTORIE

In anul in 1967, pe Bulevardul Compozitorilor din cartierul Drumul Taberelor, isi deschidea usile pentru prima data Restaurant Drumetul.

Hanul Drumetului

ISTORIE SI TRADITIE DIN 1967

Contact

Bulevardul 1 Mai 28 fost Compozitorilor
Sector6, Bucuresti, Romania

(+4) 0722-555-083                         contact@hanuldrumetului.ro