Hanul Drumetului

Traditie si istorie din 1967

Hanul Drumetului

Traditie si istorie din 1967

In anul 1967,pe Bulevardul Compozitorilor din cartierul Drumul Taberelor, isi deschidea usile pentru prima data Restaurant Drumetul.Cochet si modern,pentru vremurile respective,avea sa devina punct de atractie si interes asemenea restaurantelor deja celebre ale Bucurestiul din Epoca de Aur.

Restaurant Drumetul,acesta fiind numele initial al localului,isi incepe activitatea avand ca scop deservirea locuitorilor din zona Drumul Taberelor dar si pentru promovarea preparatelor culinare traditionale catre turistii acelor vremuri.

In scurt timp,localul incepe sa castige prestigiu,prin calitatea preparatelor culinare,dar si prin arhitectura sa moderna,astfel fiind vizitat din ce in ce mai des de celebritati,artisti si personalitati din vremea respectiva.Ca si in zilele noastre si atunci,desi regimul politic al perioadei respective era riguros,deseori in local se tineau programe artistice cu muzica de petrecere

Dona Dumitru Simica,Gabi Lunca,Nelu Ploiesteanu,Romica Puceanu,Ionel Tudorache,sunt doar cateva nume consacrate ale muzicii lautaresti,ce au cantat de-a lungul timpului pe scenea localului,astfel restaurantul isi mareste popularitatea si intra in randul celor mai vizitate localuri de gen.

Turistii erau nelipsiti,fiind atrasi de bucatele traditionale romanesti,dar si curiosi sa vada cum petrec romanii aflati sub un regim restrictiv,astfel constatau ca desi vremurile erau severe,romanul era plin de veselie si petrecaret din fire.

Hanul Drumetulu

Decaderea Restaurant Drumetul. Ca si in cazul restaurantelor celebre din Epoca de Aur a Romaniei,localul se confrunta cu o decadere dupa evenimentele din 1989,iar anii ’90 nu sunt favorabili ducand astfel localul in prag de faliment.Rand pe rand saloanele resturantului sunt inchise iar pentru o perioada scurta de timp cladirea restaurantului este lasata in paragina.

Hanul Drumetului un nou inceput. In anul 2004,Restaurant Drumetul devine Restaurant Hanul Drumetului,initial fiind complet renovat si deschis doar salonul mic.Ca si in trecutul sau glorios,localul incepe sa promoveze preparatele culinare traditionale.Vestea redeschiderii localului a avut un impact puternic,astfel in scurta perioada de timp incep lucrarile de renovare ale salonului mare urmand ca mai apoi tersa restaurantului sa fie renovata.

Hanul Drumetului

traditia merge mai departe

din 2004 pana in prezent

Ducem traditia mai departe

Ca si in vremurile trecute,in prezent am reusit sa redam stralucirea localului prin calitatea deosebita a preparatelor  culinare,prin calitatea serviciilor noastre,dar si prin pasiunea depusa de personalul nostru.Cu siguranta nu suntem cei mai buni,dar cu siguranta suntem probabil cel mai sonor restaurant cu specific romanesc din Romania.